Talentontwikkeling voor leiders - Talent International

Talentontwikkeling voor leiders

Doel/Voor wie?

Als leidinggevende stimuleer je de (talent)ontwikkeling van de mensen in jouw team. En zelf blijf je ook werken aan jouw eigen talent- en leiderschapsontwikkeling. Het Talent Ontwikkel Programma (TOP) voor leidinggevenden is voor wie het potentieel van alle medewerkers wil benutten en het maximale uit zijn/haar team wil halen. En voor iedereen die zich in de organisatie bezighoudt met talentmanagement en employability.

WAT?

Leiderschap begint bij jezelf. Als effectief leidinggevende moet je jezelf goed kennen. Je drijfveren, ambities, kwaliteiten én je valkuilen. Vanuit jouw persoonlijke leiderschap kun je met kracht, authentiek en effectief leidinggeven. TOP voor leidinggevenden begint met een individuele drijfveren analyse die inzicht geeft in de onderliggende waardesystemen die mensen hanteren en die grotendeels hun denken en gedrag bepalen.

Vanuit zelfinzicht en ambitie ga je aan de slag met jouw persoonlijke talent ontwikkelplan. En je gaat je eigen organisatie analyseren op het gebied van talentontwikkeling. Je leert kwaliteiten en talenten te (h)erkennen en stimuleert persoonlijk leiderschap bij medewerkers. Zo benut je het potentieel in de organisatie, motiveer je de medewerkers én verbeteren de resultaten.

Om te komen tot een (nog) succesvolle organisatie, moet er een match zijn tussen de organisatiedoelen en de talenten van de medewerkers. Dit levert succes, bevlogenheid, een efficiënte bedrijfsvoering en aantrekkelijk werkgeverschap op. In TOP voor leidinggevenden ontdek je hoe je talent kunt aantrekken, behouden, stimuleren en benutten. Zo houd je medewerkers duurzaam inzetbaar en de organisatie flexibel.

Leiderschap en leren zijn onmisbaar voor elkaar.

John F. Kennedy

Onderwerpen

 • Bewust worden van je eigen talenten, kwaliteiten en ambities.
 • Inzicht in de talenten, kwaliteiten en ambities van je medewerkers.
 • Omgaan met mobiliteitsvraagstukken en verandering.
 • Strategisch talentbeleid en de implementatie van talentgericht leiderschap.
 • De diverse aspecten van talentontwikkeling, employability en mobiliteit.
 • Optimaal benutten van talenten om de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Resultaat

 • Je creëert een lerende organisatie waarin talenten tot hun recht komen.
 • Je gaat bewust om met talenten en kwaliteiten van jezelf en je medewerkers.
 • Je hebt de kennis om aan de slag te gaan met effectieve talentontwikkeling.
 • Je kunt persoonlijk leiderschap bij medewerkers stimuleren.
 • Je draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.
 • Je gaat bewust om met talentontwikkeling, employability en mobiliteit.
Talentontwikkeling voor leiders 1

Alle programma’s van Talent International kunnen zowel inhouse als virtueel of blended worden uitgevoerd. Heb je specifieke ontwikkelwensen? Dan passen wij het programma daarop aan. Samen stellen we een maatwerkprogramma op dat perfect aansluit op jullie wensen.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Scroll naar boven