Assessments - Talent International

Assessments

Meten is weten. Dat klinkt afgezaagd, maar het is waar. Vanuit inzicht kun je werken aan ontwikkeling, inspiratie en resultaat. Dankzij onze ruime ervaring, zijn wij in staat voor alle denkbare functiegroepen passende assessments aan te bieden. Van e-assessments en korte competentiescans tot een volledig (executive) assessment & development center.

Met behulp van onze assessmentprogramma’s krijg je inzicht in intellectuele capaciteiten, persoonlijkheid en (leiderschaps)competenties van de deelnemer en de (on)mogelijkheden met betrekking tot ontwikkelingen. De uitslag is vaak bevestigend, soms verrassend, maar altijd verhelderend.

assessment tools

Assessments geven inzicht in de talenten en het ontwikkelpotentieel van mensen zodat die optimaal ingezet kunnen worden. Bij werving en selectie verklein je de kans op mismatches en teams stel je samen op basis van aanvullende competenties en kwaliteiten. Niet op je gevoel, maar door te meten.


e-assessments

Je wilt als (HR) manager de werving van nieuwe mensen verder professionaliseren en 'mis-hires' voorkomen. Of je wilt weten welke medewerkers het potentieel hebben om leidinggevende te worden. Een e-assessment is een snelle en laagdrempelige manier om geschiktheid voor functies en potentieel voor ontwikkeling binnen de organisatie te meten.

assessment center

Een assessment center is een verzamelnaam voor een psychologisch onderzoek aangevuld met een of meer praktijksimulaties in de vorm van rollenspellen of praktijkopdrachten. Op basis van de uitkomst van een assessment center kun je onderbouwen hoe kansrijk de selectie- of ontwikkeling van iemand in een bepaalde werksituatie is.
Scroll naar boven