Assessments - Talent International

Assessments

Organisaties zijn zo sterk als de som van de talenten die er werken. Door je mensen in staat te stellen hun persoonlijke leiderschap te vergroten en te bouwen aan hun talenten en loopbaan, blijft je als organisatie inspelen op de veranderende omstandigheden. Met een employability- of duurzaam inzetbaarheidsbeleid geef je bovendien blijk van goed werkgeverschap. Wij helpen je de talenten die samen jouw organisatie vormen duurzaam te ontwikkelen.

assessment tools

Assessments geven inzicht in de talenten en het ontwikkelpotentieel van mensen zodat die optimaal ingezet kunnen worden. Bij werving en selectie verklein je de kans op mismatches en teams stel je samen op basis van aanvullende competenties en kwaliteiten. Niet op je gevoel, maar door te meten.


e-assessments

Je wilt als (HR) manager de werving van nieuwe mensen verder professionaliseren en 'mis-hires' voorkomen. Of je wilt weten welke medewerkers het potentieel hebben om leidinggevende te worden. Een e-assessment is een snelle en laagdrempelige manier om geschiktheid voor functies en potentieel voor ontwikkeling binnen de organisatie te meten.

assessment center

Een assessment center is een verzamelnaam voor een psychologisch onderzoek aangevuld met een of meer praktijksimulaties in de vorm van rollenspellen of praktijkopdrachten. Op basis van de uitkomst van een assessment center kun je onderbouwen hoe kansrijk de selectie- of ontwikkeling van iemand in een bepaalde werksituatie is.
Scroll naar top