E-Assessment - Talent International

E-Assessment

Doel/Voor wie?

Werving & selectie structureren en professionaliseren, zodat mensen met de juiste competenties worden aangenomen. Hierdoor voorkom je mis-hires en bouw je aan duurzame organisatieontwikkeling met optimaal inzetbaar personeel.

WAT?

Op basis van de functieprofielen binnen de organisatie, ontwikkelen wij een maatwerk rapport waarin scores op de gewenste competenties duidelijk worden weergegeven. Je kunt op je eigen account (met ‘look & feel’ van je organisatie) binnen onze portal sollicitanten of medewerkers uitnodigen. Wij kunnen je trainen in het gebruik van de portal tot aan het lezen van de rapporten. Vervolgens kun je zelf de rapporten downloaden en gericht in gesprek gaan over mogelijkheden voor ontwikkeling binnen een functie.

Je nodigt kandidaten vanuit je eigen online omgeving uit voor het testprogramma dat hoort bij de functie waarop ze solliciteren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen tussen het eerste en tweede sollicitatiegesprek in. Zo kun je in het tweede gesprek dieper ingaan op de behaalde score op  functie specifieke competenties uit het maatwerk rapport. Dit zorgt niet alleen voor een beter gesprek, het geeft ook veel meer inzicht in de capaciteiten van je sollicitant. Hierdoor krijgt je selectiebeleid kwalitatief een boost.

We kunnen een maatwerk rapport voorzien van selectievragen die passen bij de uitkomsten van de onderliggende testen en de ranking op competenties. Zo wordt het W&S proces geobjectiveerd en geprofessionaliseerd en is er minder kans op een mis-hire. Hiermee spaar je de organisatie veel geld uit.

If you think it is expensive
to hire a professional,
wait untill you hire an amateur.

Red Adair

Assessment topics

  • Geschiktheid voor specifieke functies.
  • Competenties voor specifieke functies.
  • In-, door- en uitstroom.

Resultaat

  • Professioneel wervingsplatform in eigen huisstijl.
  • De juiste mens op de juiste plek.
  • Inzicht in management potentieel onder je medewerkers.
  • Regie over W&S en doorstroom beleid in je organisatie.
E-Assessment 1

Alle programma’s van Talent International kunnen zowel inhouse als virtueel of blended worden uitgevoerd. Heb je specifieke ontwikkelwensen? Dan passen wij het programma daarop aan. Samen stellen we een maatwerkprogramma op dat perfect aansluit op jullie wensen.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Scroll naar boven