Nieuwsbrief en inspiratie - Talent International

Nieuwsbrief en inspiratie

inspiratie e-mails

Wil jij geïnformeerd en geïnspireerd blijven en de ontwikkelingen op het gebied van mensen in organisaties op de voet volgen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse e-mail lijst met inspirerende artikelen, acties, tips en events.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief en inspiratie 1

Informatie & inspiratie

02-03-2021

Het teamwiel van Vroemen.

Een grote uitdaging voor teams is het goed, geïnspireerd en effectief samenwerken. De dynamiek in het team is bepalend voor het succes van het team en succes werkt motiverend. Geen wonder dus dat er een enorme hoeveelheid aan (meer of minder) wetenschappelijke modellen bestaat die helpen om inzicht te krijgen in de samenwerking binnen een team. Een van die modellen is het Teamwiel van Vroemen (Vroemen & Vroemen, 2009). Het is een handzaam model dat is gebaseerd op 6 succesfactoren, die kunnen meehelpen bij het vormen van een effectief team.

23-02-2021

Roeland Doornbosch. Over de ontwikkeling van Loopbaanmanagement.

Roeland Doornbosch is oprichter en eigenaar van Talent International en heeft meer dan 20 jaar ervaring in loopbaanbegeleiding. In een tijd waarin verandering de enige constante is en baanzekerheid heeft plaatsgemaakt voor werkzekerheid, doe je er goed aan de regie over je eigen loopbaan te houden, aldus Roeland. Een loopbaanprofessional gaat samen met jou op zoek naar antwoorden op jouw loopbaanvragen. Die zijn in elke fase van je werkzame leven anders.

09-02-2021

De 5 frustraties van teamsamenwerking.

Werken in een team kan ervoor zorgen dat de som van de aanwezige talenten wordt overtroffen. Dit kan enorm motiverend zijn voor de teamleden. Helaas is het omgekeerde ook waar: werken in een team kan frustrerend zijn en leiden tot mindere resultaten dan je van de leden van het team zou mogen verwachten.

26-01-2021

Hoe benut je de kracht van het collectief als je samenwerkt op afstand?

Face-to-face samenwerken aan een project: reflecteren, brainstormen, een ontspannen grap, sparren, het uitwisselen van een (veelzeggende) blik of non-verbale cues. Het zijn allemaal sociale signalen die onze creativiteit prikkelen en ervoor zorgen dat we als collectief komen tot mooie, innovatieve en onderbouwde producten, ideeën of plannen. Het 1+1=3 effect. 

Scroll naar top